Program 32. setkání - Pokusy s vínem - 2.díl

Po dvou letech jsme se vrátili k pokračování experimentů s vínem a pomůckami, které se používají při jeho výrobě a konzumaci. Hostil nás opět stréc Česťa ve stylovém kroji s koštýřem a lahodným burčákem. Připraveny byly chlebíčky a jednohubky a v záloze byly i přinesené láhve vína ...
Rozdali jsme certifikáty účastníkům, kteří naše centrum pravidelně navštěvují.
Seznámili jsme se s další řadou experimentů, které jako pomůcky používají víno, láhve, skleničky na víno, zátky, koštýře či kvasné zátky...
Probrali jsme spolu celou řadu jevů a situací, které vinaři používají při zpracování a konzumaci vína Tyto nejrůznější fyzikální a chemické postupy spojené s typickými pomůckami, jsme se snažili společnými silami vysvětlit a zdůvodnit.
Účastníci si odnesli s sebou připravené pomůcky, které můžou ihned zařadit do výuky.
- korkové světlo do láhve
- kvasnou zátku k experimentování
- Pythagorův pohár, který se při naplnění kapalinou vyprázdní až od určitého okamžiku